18 ian. 2012

El Cocinero en casa

"El Cocinero en casa" este un mic negot care vinde mancare preparata pentru cei care vor sa manance acasa. Pui la rotisor, salate si alte feluri de mancare, tipic spaniole,care pot fi usor ambalate si transportate acasa. Il gasiti pe strada Antonio Arias la numarul 13. Cine e insa "el cocinero"? Cel care asigura mancarea multor locuitori ai centricului cartier din Madrid? Cei doi din fotografii sunt bucatarii. Patronul localului si romanca pe care o vedeti in imagini. Ea este motivul pentru care m-am deplasat pana acolo. O cunosc de cativa ani si stiu ca are doua fete in tara si din acest motiv vrea din tot sufletul sa se intoarca la ea acasa. Este unul dintre romanii care
vor  sa traiasca in locul unde s-au nascut numai ca vremurile pe care le traim au impins-o catre emigrare. Face treaba foarte buna. Patronul este incantat ca munceste pentru el mai ales ca la prima ora ajuta la bucatarie, dupa care ramane sa prepare ea insasi unele feluri de mancare iar la ultima ora trece la vanzare pentru ca colega ei spaniola pleaca inainte de ora de inchidere si cineva trebuie sa vanda tot ce s-a preparat in timpul zilei. Si ea e multumita de felul in care o trateaza colegul si seful ei. Spune ca e un om corect care o apreciaza pentru munca pe care o presteaza. Mie personal mi-a confirmat ca "es muy trabajadora" si m-a
animat ca continui sa scriu despre romanii care muncesc.

La iesire, chiar in coltul strazii la doar cativa pasi de intrarea in locul unde munceste romanca noastra un alt roman canta la acordeon pentru asi castiga existenta. Vreau sa va intreb ce credeti...dintre toti cei care trec pe acolo cu treburi sau intamplator, cati isi dau seama ca baiatul cu acordeonul e roman si cati sunt cei care realizeaza ca cea din spatele usilor vine din aceeasi tara si a ales sa prepare mancare departe de copii ei tocmai pentru a castiga banii de care acestia au nevoie?

Un comentariu:

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole