6 oct. 2011

Romanii-marfa politica?Spune-mi ca nu e asa....

Restrictiile impuse de Spania romanilor este una dintre cele mai mari deceptii pe care o experimenteaza acum multi dintre noi,in special cei care credeam ca putem considera aceasta magnifica tara ca pe o a doua noastra casa .
In zadarnica noastra intentie de a sterge zilnicul gust amar , bazindu-ne pe ingeniozitatea care ne-a facut sa plecam din ...tara , ne-am lasat usor cuceriti de amabilitatea oamenilor de aici precum si de deschiderea aratata de oficialitatile spaniole care ne-au tratat ca pe orice cetatean ( spaniol ) .A fost usor sa cazi in tentatia de a te simti din nou " acasa " .
Fara indoiala , criza economica si colapsul visului occidental , ridicat pe fundamentul de lut al economiei de consum , au revelat adevarata identitate a indivizilor de pe Wall Street , precum Madoff si au scos la lumina impulsurile xenofobe , reprimate inainte de "stomacurile pline" ale boom-ului economic .

Decizia guvernului Zapatero este foarte clara : nu mai avem nevoie de romani .Ca si cum ar fi vorba de o marfa , de un produs de consum .Iar strada il sprijina chiar si romanii care ajuta cum pot iesirea Spaniei din criza .Fara indoiala , legea da la o parte sute de mii de romani , impreuna cu familiile lor , care sant de ani buni aici , pentru simplul fapt de a nu se afla nici inregistrati in somaj oficial si nici cu contract de munca la data de 22 iulie.

Pe de alta parte , cei ce sunt deja aici , sunt prea multi , dupa logica acestei legi .Motiv pentru care ne-am trezit captivi de o lege care sterge tot ce avea bun in ea comunitatea romana din Spania.De asemenea , in pofida declaratiilor oficiale ,restrictiile afecteaza mai bine de 300 000 de romani care erau deja in Spania , pentru ca prin restrictiile impuse , guvernul le interzice dreptul libertatii de a lucra . Totul pentru a prezenta cifre cit mai favorabile pentru viitoarele alegeri.

Cel mai dureros lucru este mesajul pe care-l percepe romanul din Spania acela ca scopul prezentei lui aici a fost unul bine definit care acum a disparut si mai ales ca acum ocupa locul altuia .Drept urmare , cum e si normal , Statul e preocupat inainte de toate de propriul cetatean .

In schimb noi, cei care decidem sa ne integram aici trecind peste toate adversitatile si avind curajul de a ne aduce aici si familiile noastre inghitim restrictiile pe piata muncii ca pe o licoare amara sperind o desteptare de la realitatea ca pentru oamenii politici nu suntem decit o marfa politica .Articol scris de: Florin Cimisliu

1 comentario:

  1. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar

Iti multumesc daca te implici si comentezi!