18 sept. 2017

Stiri: Sezatoare cu autoorganizare


O data la doua saptamani, peste douazeci de fete se vor intalni , vor lucra si povesti impreuna timp de cateva ore la sezatoarea pe care o organizeaza chiar ele. Participantele sunt roamncele din cele doua grupuri informale care activeaza in Madrid in acest moment: Salvati Rosia Montana-Madrid si Flori de Iris, iar fotografiile de mai jos sunt de la prima intalnire care a avut loc sambata 16 septembrie. Am stabilit detalii de autoorganizare cum ar fi frecventa cu care se va desfasura sezatoarea iar fetele care au deja experienta in cusut le-au informat pe cele mai putin experimentate despre materialele de care au nevoie dar si despre cum sa procedeze pentru asi alege un model de ie sau ce tip de panza pot folosi. 
Dupa cum mentioneaza si Flori de Iris pe pagina facebook, fiecare participant isi cumpara materialele dupa cum doreste si mai departe pune suflet si imaginatie in creearea propriei ii.
Sezatoarea are loc la sediul Asociatiei de vecini din Vicálvaro, care ne ofera sala gratuit de fiecare data cand dorim sa organizam activitati. Le multumim inca o data pentru sprijinul neconditionat si va invitam sa urmariti aceasta sezatoare despre care voi mai scrie pe acest blog.
In cazul in care sunteti interesati/interesate sa participati puteti contacta direct cu Bogdana din partea grupului Salvati Rosia Montana - Madrid si Ramona din partea grupului Flori de Iris. Cele doua s-au oferit voluntar sa se ocupe de eventualele chestiuni neprevazute care tin de organizare. 
Vestea proasta este ca cele doua sali pe care le avem la dispozitie de moment sunt aproape complete. Ramane sa stabilim impreuna, pe parcurs cum repartizam spatiul in cazul in care primim cereri de participare.


Te-ar putea interesa si: Ia-n zi de sarbatoare/ O purtam peste hotare 

Blogul Romania din Madrid exista datorita mediului pe care mi-l creeaza Costinela S.L. 

Un comentariu:

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole