24 iun. 2017

Unidad de gestión de la diversidad - Policía municipal de Madrid


Am fost contactata de catre Convivencia Intercultural en Barrios, care m-au rugat sa va anunt ca a luat fiinta de curand un nou departament al politiei din Madrid. Se numeste  Unidad de gestión de la diversidad  si se ocupa cu investigarea actelor de rasism, discriminare sau xenofobie atat in real cat si in on-line.
Pe ei ii puteti contacta de exemplu, daca intalniti in drumul vostru pe strazile Madridului "pintadas" cu continut rasist sau discriminator. 

Acestui departamet  ii pot fi semnalate si amenintarile, agresiunea fizica sau psihica, pagube materiale sau hartuire de orice fel, abuz verbal sau in scris, negarea accesului la locuinta sau la un loc de munca. 
Puteti de asemenea semnala  publicatii cu continut rasist in retelele de socializare si va vor sfatui in cazul in care considerati ca ati fost discriminat.
Datele de contact le gasiti aici: Portal web del Ayuntamiento de Madrid si sunt vizibile si in fotografie.Te-ar putea interesa si:
ACCIÓN POÉTICA Vicálvaro si in limba romana


Blogul Romania din Madrid exista datorita mediului pe care mi-l creeaza Costinela S.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole