22 iun. 2017

Ia-n zi de sarbatoare/ O purtam peste hotare

Sambata, 17 iunie, orele 19:00 in fata Palatului de Cristal din Retiro ne-am intalnim pentru a celebra ziua internationala a iei.
Intalnirea a fost organizata de catre doua grupuri informale: "Salvati Rosia Montana - Madrid" in colaborare cu "Flori de Iris", un grup de romance a caror pasiune este cusutul iilor. 
Am fost "ambasadori" ai Romaniei pentru cateva ore, informand trecatorii despre portul nostru traditional si despre frumusetile Romaniei.
Eu personal sper ca acest tip de actiuni sa contribuie la crearea unei imagini cat mai reale despre noi, romanii.

Din descrierea evenimentului: "Artistii populari definesc ia ca fiind o insumare de " insemne magice cusute cu grija, care aveau menirea de a proteja purtatorul de spiritele rele."
Te-ar putea interesa si: 


Blogul Romania din Madrid exista datorita mediului pe care mi-l creaza Costinela S.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole