20 mai 2017

Compartiendo la diversidad

"Compartiendo la diversidad" poate suna pretentios, dar nu este. Ne-am intalnit cu vecinii din cartier, unii simpli locuitori, altii reprezentanti ai unor grupuri specifice. Pentru ca vrem sau nu, globalizarea a provocat emigrare si emigrarea a dus la amestecul de culturi si rase in cartierele Madridului. 
Am vorbit putin despre noi ca romani si am ascultat ce-au avut sa spuna ceilalti. Interesant dialogul si forma in care s-a desfasurat intalnirea. Impreuna cu Francisc Both am reprezentat inca o data comunitatea de romani si am facut ce am putut pentru ca imaginea comunitatii noastre sa fie perceputa dintr-un unghi diferit.
Urmatoarea intalnire cu vecinii din Vicálvaro - Madrid, duminica 21 mai in Plaza de las Brigadas, incepand cu ora 11:30. A raspuns invitatiei noastre Ansamblul Somesu din Rivas. Ne vedem acolo!


Te poate interesa si: Sigue la tapa - Vicálvaro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole