24 apr. 2017

Initiativa Legislativa Populara - prezentare in Vicálvaro

Ieri in Vicálvaro a avut loc un eveniment despre care vreau sa va vorbesc: prezentarea unei I.L.P.
Despre ce e vorba? 
Coordinadora de vivienda Madrid - 15M P.A.H. strange semnaturi pentru o noua propunere de lege care priveste dreptul de a detine o locuinta decenta, conform articolului 47 din Constitutia Spaniei care afirma ca: "Toti cetatenii au dreptul la o locuinta demna si adecvata nevoilor lor. Puterea legislativa are datoria de a promova si a aduce la indeplinire acest drept, regularizand utilizarea solului in interesul majoritatii si impiedicand specula cu teren urbanizabil." Pe scurt, Comunitatea Madrid are obligatia sa protejeze cetateanul de speculanti atunci cand e vorba de locuinte.
 Despre prezentarea  aceste initiative legislative:
-noua lege are 25 de pagini pe care le puteti citi aici: citeste textul aici. 
-au adunat deja 40.000 de semnaturi. Mai sunt necesare inca 10.000. Daca vrei sa ajuti pune-te in contact cu una dintre aceste organizatii clik aici 
- poti ajuta si daca dai mai departe material informativ, sau daca iti anunti cunostintele, prietenii, vecinii...
Am mai aflat de la cei doi avocati care ne-au vorbit despre aceasta initiativa, ca doar cetatenii spanioli pot semna pentru ca guvernul local nu ia in considerare semnaturile persoanelor care nu au cetatenie spaniola. Cu toate acestea orice roman care are prieteni spanioli ii poate informa pe acestia, orice roman care face parte dintr-o familie mixta poate sa-si informeze familia...
In urmatoarele zile veti vedea mese special amenajate pentru strangerea de semnaturi in Centrul comercial din Vicálvaro dar si in cel din Valdebernardo. Puteti obtine mai multe informatii si de la voluntarii pe care ii veti gasi acolo.
 Am adaugat si un fragment filmat. Important ceea ce spune avocatul. Faceti va rog abstractie de calitatea imaginii.La sfarsit am mancat orez cu legume si tortilla, am baut cate o bere sau o cola ecologica. Banii platiti de noi pentru macare si bautura sunt folositi ca fonduri pentru a promova campania de strangere de semnaturi a aceste Initiative Legislative Populare - I.L.P.

Te poate interesa si:
 El libro de una rumana impreso en castellano

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole