19 feb. 2015

Compania Pirat.

Mari afaceristi strabat lumea cu firmele pe care le conduc , la fel cum piratii de odinioara strabateau oceanele in vapoare cu panze. Ajung in diferite tari , in orase sau pe campuri si jefuiesc resursele materiale si umane.Nu faceau acelasi lucru piratii cand ajungeau in porturi?Vorbesc despre libertate cand sunt autoritari si se proclama liberali cand de fapt sunt doar sclavi in robie.Nu ziceau acelasi lucru piratii din barcile lor?Aduna beneficiile jafurilor si le ascund in paradisuri fiscale , la fel cum piratii ascundeau comorile in insule si locuri greu accesibile.


Original in spaniola.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole