1 aug. 2011

Sorin

 Duminica de dimineata in Tendilla,un satuc cu case vechi ascuns intre colinele din Castilla la Mancha, undeva la nord-est de Madrid. Sorin traieste in acest satuc de multa vreme,cred ca sunt mai bine de 10 ani. Are propria afacere in Madrid dar duminica de dimineata nu mai e nici patron, nici emigrant. E doar un tatic care isi scoate fetita la o plimbare cu bicicleta prin satucul in care sunt convinsa , cunoscand cum sunt spaniolii, il cunoaste toata lumea. Zambitor ca intotdeauna si mai relaxat ca niciodata trece pe langa barul unde ne bem cafeaua insotit de cumnata si nepoata. Ne-am salutat, am schimbat cateva vorbe si m-am bucurat ca a iesit din casa. Daca ne dadeam intalnire sigur nu am fi coincis la aceeasi ora in acelasi loc. Si ultima data cand am trecut prin Tendilla ne-am intalnit la fel. Atunci am ramas uimita sa-l vad acolo. Nu stiam ca traieste in acest "pueblo". Acum nu ma mai minunez. Sunt romani peste tot, e destul de dificil sa nu ii vezi. Iar in satucele mici ca acesta e si mai simplu sa dai de cei pe care ii cunosti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole