21 iul. 2011

Paloma

Ea e prietena mea.Si cand zic prietena ma refer la adevaratul sens al acestui cuvant.Adica o persoana in care ai deplina incredre,o persoana cu care poti sa contezi la bine dar mai ales la greu.Cineva caruia ii poti povesti necazurile tale,marunte sau nu...O persoana care la randul ei se simte bine langa tine,comoda in orice situatie,careia uneori i se face dor de tine fara un motiv aparent si trece doar sa te salute.Poate am avut noroc sa o intalnesc,poate ca am si eu partea mea de "vina" in aceasta relatie,poate e doar compatibilitate...habar n-am.Ce stiu sigur e ca e prietena mea si ca a trebuit sa vin pana aici sa o intalnesc.Datorita ei si altor cateva persoane, nu mi-a parut rau niciodata ca am plecat.Daca a trebuit sa fac asta ca sa am ocazia sa intalnesc oameni ca ea a meritat tot efortul si cum zice romanul,"toti banii".Pentru ca de putine ori in viata ai ocazia sa intalnesti oameni adevarati,pe care sa-ti fie drag sa-i ai in preajma.Si datorita ei intre altii nu ma simt straina in aceasta tara.Nu stiu cati dintre voi ati trait ceva asemanator aici.Dar as fi curioasa sa aflu.Aveti o mica povestioara cu aceeasi tema?Lasati-mi un comentariu.
Baiatul care-i sta aluturi in fotografie e fiul ei.Asa ne-am cunoscut:ducand copii la gradinita.Era pe vremea cand eu nu credeam ca in lume exista oameni adevarati.Acum insa stiu ca pe lume sunt oameni mai buni,oameni mai rai...face fiecare ce poate.Si deasemeni am invatat ca oamenii nu se impart dupa nationalitati ci dupa calitatea de a fi om.Nu conteaza unde te-ai nascut si in ce imprejurari,conteaza cum sti sa treci prin viata.Si la fel de important mi se pare sa va spun ca familia nu ti-o poti alege,te nasti in ea vrei sau nu dar iti poti alege prietenii si acestia pot sa-ti fie uneori mai mult decat o familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole