19 iul. 2011

Ora mesei

E ora mesei in Madrid,adica trecute de 2 dupa amiaza.In drum catre casa unde si eu alerg pentru ca mi-e foame am intalnit-o.Asezata pe o banca ,isi mananca "bocadillo" din ambalajul de aluminiu.Si n-am rezistat sa nu o rog sa ma lase sa o fotografiez.De ce?Pentru ca stiu ca,la fel ca ea sute sau mii de romance mananca pe fuga un "bocadillo" pe o banca intre o casa si alta.Nu e timp pentru o masa decenta.Orele sunt numarate cand lucrezi "cu ora".Fiecare ora sunt 8-10 euro de la caz la caz.Asa ca te opresti un moment sa "alimentezi" organismul cu ce ai la indemana,cu ce ti-a fost usor sa-ti pregatesti de-acasa,bei un suc sau apa si incepi din nou.Alte 3 sau 4 ore intr-o alta casa,alta usa pe care o descui,pe urma o incui la plecare.Alt aspirator,alt parchet care trebuie sa luceasca,alte ferestre,alte bai care trebuiesc lustruite.Cele mai multe romance prefera forma asta de a muncii pentru ca le permite sa-si organizeze timpul la maxim sa profite de fiecare ora pentru a mai castiga un ban cinstit.
Nu e deloc simplu si nici usor dar nu cred ca ele se gandesc la asta.Mai repede le sta gandul la copii de acasa,ea are doi
,si la nevoile acestora.Un moment mai tarziu apare si prietena ei.Le-am lasat sa-si fumeze tigarea linistite ,vorbind de "ale lor".
Spor la treaba fetelor.

6 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole