26 iun. 2011

16 ani in Madrid

Sandu traieste in Madrid de multa vreme.A muncit la inceput intr-un cimitir de masini pe urma in constructii o vreme iar acum intr-o fabrica unde se fac componente pentru avioane. Anul acesta si-a adus masina din tara si mi s-a parut interesant sa-l fotografiez cu ea, pentru ca micul Matiz e cumparat cu bani pe care i-a castigat aici muncind multe ore pe zi in cimitirul de masini. As putea sa va povestesc mult mai multe despre el dar o sa ma limitez la aceste cateva detalii. El este unul din primii romani care au ajuns in acest cartier al Madridului. Un emigrant roman care a plecat de-acasa acum 16 ani pentru un singur an. Ne spunea mereu ca inca un an mai sta si pleaca, se intoarce acasa la nevasta. Dupa toti acesti ani, Sandu munceste inca in Madrid. A renuntat sa mai spuna ca peste un an pleaca, pentru ca a tot incercat sa se intoarca si...ceva l-a oprit. Daca l-as intreba pe el mi-ar spune ca de vina e casa pe care o construieste in Romania. Mai are cate ceva de facut la ea. Sa-i puna centrala sau faianta sau poate inca nu a terminat gardul. Dar adevarul este ca, a petrecut prea mult timp aici si s-a obisnuit cu viata pe care o traieste. Si e si mai adevarat ca, din pacate Romania nu i-a oferit ce avea el nevoie ca sa se intoarca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole