24 mai 2011

Ultimul venitEi doi,la fel ca multi alti romani din Spania lucreaza in constructii.Unul a venit acum multi ani,celalt saptamana trecuta pentru prima data in Madrid.Va las pe voi sa ghiciti care a venit primul si care abia acum.Cu toate ca vremurile sunt grele multi romani inca isi incearca norocul in tara asta.Ma uimeste curajul lor de a intra in randurile emigrantilor acum dar le doresc noroc.

Los dos trabajan en la construccion,uno lleva bastante tiempo viviendo en Madrid,el otro acaba de llegar la semana pasada.Esta probando suerte y le deseo que la tenga.

3 comentarii:

 1. Cred ca cel din stanga a venit ultimul, ca nu prea arata a fi mucitor in constructii.
  Am dreptate?

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi incerc norocul,desi fotografiile sunt foarte diferite...inducand in eroare.In opinia mea,cel din stanga afisaza siguranta romanului aflat in strainatate,realizat(spre norocul sau!)Barbatul din dreapta,pare a fi un roman pregatit inca din tara a face fata muncii grele care il asteapta sau care i s-a promis!
  O zi buna,tuturor-veniti recent sau aflati de ani de zile pe meleaguri straine!

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole