23 mai 2011

La niñera

Da,ea este una din multele fete care la o varsta asa de frageda,pentru ca ea insasi e un copil,are grija de copii altora pentru a castiga un salariu. Creste 3 fetite.Doua gemene de 5 ani si pe sora lor de 8 ani.Face asta de cand s-au nascut gemenele.Adica,la 20 de ani a preluat cresterea si educarea a doi bebelusi si a unei fetite de 3 ani. Avea pe atunci doar 20 de ani si nici un pic de experienta in cresterea unui copil pentru ca nu are copii.E mult mai simplu pentru o femeie care si-a crescut copii sa poata sa faca o munca de acest fel.Are ceva experienta din propria maternitate.Vorbeste despre fetite de parca ar fi ale ei."El roce hace el cariño"zice un proverb spaniol.Asa ca....ea este una dintre niñerele din Madrid.

A sus 25 años la rumana de esta foto,lleva mas de 5 años cuidando 3 niñas:2 gemelas y la hermana mayor de estas.Empezo cuando las gemelas acabavan de nacer y la otra tenia 3 añitos.Teniendo en cuenta que le faltava experiencia,al no tener sus propios hijos,le rezulto bastante dificil el principio.Pero hoy en dia,pasados 5 años,habla sobre las niñas como si fueran suyas."El roce hace el cariño",no?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole