7 mai 2011

FotbalSpania e tara fotbalului,si observ ca romanii sunt admiratori infocati.Unii sunt fani ai Real Madrid-ului si altii ai celor de la Barca.Nu prea inteleg de ce se uita de tot si de toate cand e meci.In ultimele saptamani au jucat cei doi titani meciurile pentru Champions League.Ca toata lumea e la meci cand joaca Real sau Barca,ca strazile raman pustii in Madrid stie toata lumea.Ce nu stiam eu pana mai acum cateva zile e ca romanii sunt  suporteri mai infocati decat spaniolii.Eu nu sunt fanatica.Tin cu echipa orasului in care traiesc dar o fac fara sa ma implic emotional.Nu ma bucur cand nu le merge bine si ma inunda multumirea cand castiga un meci,dar nimic mai mult.Ei bine...nu toata lumea simte ca mine,e si normal,nu?In grupul nostru de pe facebook meciurile au dat mult de conversat,iar suporterii celor doua echipe si-au comentat bucuria si nemultumirile.In mare totul a decurs bine pana cand unul dintre ei a intrecut masura si bineinteles au iesit" scantei".Toate astea m-au dus cu gandul ca e nevoie de un grup unde cei ce nu pot trai fara sa vada meciurile sa poata sa-si strige lozincile linistiti fara sa deranjeze pe nimeni.Si l-am creat  http://www.facebook.com/editgroup.php?gid=198965916812069&sk=picture#!/home.php?sk=group_198965916812069&ap=1  Asa ca ,data viitoare cand joaca Real Madrid sau Barca toti romani emigranti sau care nu au emigrat sunt invitati sa faca comentariile de rigoare aici.Hala Madrid! Vizca Barca!sau ce-oti mai vrea voi sa sustineti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole