14 mar. 2011

Fruteria

Fructe sau legume?Ea te serveste cu zimbetul pe buze.Nu e un loc de munca comod.Iarna desi suntem in Madrid e destul de frig pentru ca practic vinde afara.Micul aprozar are usile larg deschise iar ea lucreaza multe ore pe zi,numai in picioare,nu se poate aseza.Nu e usor dar nu se plange.La fel ca multi alti romani e bucuroasa ca are de munca.E si mai greu daca nu ai.

La fruteria

Con una sonrisa en la cara te recibe en la fruteria de al lado del mercadito de carne del barrio.No es un trabajo facil de realizar sobre todo en invierno cuando,aun que estamos en Madrid hace bastante frio para estar todo el dia en la calle.Esto pasa porque la fruteria tiene las puertas abiertas de par en par.Aparte de esto hay que aguantar todo el dia de pie.No te puedes sentar.Estas son las reglas de la fruteria.Pero la rumana no se queja.Esta contenta de tener trabajo como muchos otros rumanos de por aqui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre blog

Romania din Madrid s-a nascut din dorinta de a face vizibila comunitatea de romani care traieste in acest oras si mai ales partile ei bune si actiunile pozitive. Prin 2011 cand un val de stiri negative despre romanii plecati din tara umpleau paginile ziarelor din Europa, am hotarat sa incerc sa arat, in imagini, cealalta fata a romanilor, cea pozitiva. Pentru ca ea exista si pentru ca nu e complicat sa o facem vizibila.
Nu m-am nascut cu harul scrisului, dar ma pricep cat de cat sa fac o fotografie si am mizat pe asta la inceput.
Dupa care, cu trecerea anilor, am inceput sa inseilez cateva fraze langa fotografii. In ultima vreme am tot mai multe subiecte, la nivel local: activitati pe care le organizam chiar noi, sau evenimente la care suntem invitati.
Sper sa apreciati incercarea mea si sunteti invitati sa participati la vizibilizarea calitatilor noastre ca membrii ai comunitatii de romani din Madrid.

Cele mai citite articole